De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

In de VVN Verkeerspoort staan alle verkeerslessen van Veilig Verkeer Nederland voor het basisonderwijs.

De VVN verkeersmethode heeft dit jaar de publieksprijs van de NOT-innovatie-award in de wacht gesleept; toch blijven we onze verkeersmethode elk jaar samen met uw input verbeteren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er gewijzigd?

De werkboekjes en handleiding hebben een nog betere opbouw gekregen en de digibordlessen sluiten hierbij naadloos aan. Alle lessen hebben dezelfde lesfasen:

  • Introductie
  • Instructie
  • Verwerking
  • Evaluatie

Per lesfase staan de onderdelen klaar in de digibordles.

Naast de basisonderdelen is toegevoegd:

  • extra introductie
  • twee extra opdrachten bij Verwerking
  • extra situatiebouweropdracht
  • een extra kijk terug bij Evaluatie

Deze extra onderdelen zijn facultatief en naar eigen wens in te zetten om de les verder te verrijken.

 'Zo zit dat' animaties bij de Instructie.

Leuke aansprekende animaties met een kort maar krachtige uitleg over de les! De eerste opzet van de animaties is getest op scholen waarna de feedback van de kinderen en leerkrachten is verwerkt.

Thuisopdrachten

Nieuw dit schooljaar zijn de leuke thuisopdrachten die kinderen samen met ouders/verzorgers kunnen uitvoeren, zo wordt verkeerseducatie een samenspel van school en thuis.

Situatiebouwer

Deze is op een andere plek geplaatst. Op de homepage onder het kopje informatie staat de Situatiebouwer. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig een verkeerssituatie uit de eigen omgeving tonen via een geintegreerde Google Maps Street View optie. De VVN Situatiebouwer maakt voor de kinderen een herkenbare en passende verkeersles!

Kortom verkeerslessen worden nog meer een feestje met de VVN Verkeersmethode die u eenvoudig en snel voorbereid!

Hebt u een abonnement op de VVN Verkeersmethode, dan kunt u met uw account in Basispoort inloggen op onze VVN Verkeerspoort. Exclusief voor onze abonnees staan daar onze digitale lessen en aanvullende materialen voor het digibord. En u vindt er een digibordversie van de verkeersbladen met antwoorden, zodat u nog makkelijker de opdrachten kunt bespreken.

Trefwoorden

Verkeerspoort